O Lions klubu Vereucha

Ženski Lions klub Vereucha osnovan je 1998. godine. Kroz proteklih godina u distriktu je zapažen po svojim mnogobrojnim aktivnostima, a u našoj sredini prepoznatljiv po plemenitom cilju, pomaganju potrebitima. Prve godine nisu bile lagane, no bile smo ustrajne. Tijekom dosadašnjeg rada ponosne smo na naše mnogobrojne akcije. U početku smo pomogli djeci osnovnih škola grada Virovitice, darujući im didaktička pomagala, te sudjelovale u uređenju njihovog prostora za rad i igru.

Svake godine kroz humanitarne i donatorske akcije pomažemo djeci oboljeloj od šećerne bolesti kako bi mogli sudjelovati u edukacijsko-rehabilitacijskom kampu za mlade. Za taj predani rad klub je dobio visoko republičko priznanje Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga. Svoju pažnju poklanjamo i štićenicima domova za starije te svake godine pohodimo nemoćne za Dan starih i nemoćnih.

Nekoliko naših glazbeno nadarenih učenika nastupalo je na Grand Prixu, a oni vješti kistom i bojama pobjeđivali su na natjecanju za Poster mira. Svake godine povodom Dana bijelog štapa organiziramo predavanja u svezi teme slabovidnosti, i pomažemo donacijom obiteljima koji su u potrebi, a koje imaju slabovidnog ili slijepog člana.

Nastojimo oplemeniti i kulturni život grada poklanjajući pažnju domaćim i profesionalnim glazbenicima. Posebno nam je drag koncert opernih arija Olge i Bojana Šobera, naših uglednih lionsa. Članice Lions kluba su u nekoliko navrata ugostile mladež iz raznih zemalja, te isto tako i poslali nekoliko mladih ljudi na gostovanje u druge zemlje, tako smo sudjelovale u međunarodnoj razmjeni mladeži lionsa. Svojom potporom i aktivnošću u raznim akcijama, balovima sudjelujemo u radu i ostalih Lions klubova, pogotovo u Lions klubu Slatina.

Danas ulaskom u novu godinu postojanja Lions Club Vereucha prerastao je u prepoznatljivu i dobro organiziranu humanitarnu udrugu, te nam je želja i dalje aktivno sudjelovati u svim segmentima društva.

WE SERVE!