O Lions klubu Vereucha

Ženski Lions klub Vereucha, osnovan je 1998 godine. Kroz proteklih šest godina u distriktu je zapažen po svojim mnogobrojnim aktivnostima, a u našoj sredini prepoznatljiv po plemenitom cilju pomaganja.

Prve godine nisu bile lagane, no bile smo ustrajne. Tijekom dosadašnjeg rada ponosne smo na naše mnogobrojne akcije. S posebnim zadovoljstvom možemo reći da smo od samih početaka pod svoje okrilje uzeli djecu s teškoćama u razvoju OŠ Virovitica. Darovali smo im specijalna didaktička pomagala te sudjelovali pri uređenju njihovog prostora za svakodnevni rad i igru.

Pomažemo djeci oboljeloj od šećerne bolesti i kroz akcije i osobne donacije uputili smo do sada nekoliko djece u edukacijsko-rehabilitacijski kamp za djecu i mlade oboljle od šećerne bolesti. Za svoj predani rad na tom području klub je dobio visoko republičko priznanje Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

Svoju pažnju poklanjamo i štićenicima Zavoda Borova te ih svake godine pohodimo za Dan starih i nemoćnih. Do sada nekoliko naših glazbeno nadarenih učenika nastupalo na Grad Prixu a oni vješti s kistom i bojama pobjeđivali su na natjecanju za Poster mira.

Nastojimo oplemeniti i kulturni život grada, poklanjajući pažnju domaćim glazbenicima ali i onim profesionalnim. Tako nam je posebno drag koncert opernih arija Olge i Bojana Šobera, naših vodećih i uglednih lionsa u Hrvatskoj.

Lions klub Vereucha na popisu je klubova u našem distriktu koji je kroz međunarodnu razmjenu mladeži , ugostio i poslao nekoliko mladih ljudi. Organiziranjem Bala pod maskama pružamo mogućnost našim građanima da se ugodno zabave ali i uključe u prikupljanje pomoći onima kojima je najpotrebnije. Tako je cjelokupni prihod lani bio namijenjen za igralište učenicima s teškoćama u razvoju, dok ove godine naša je pažnja usmjerena na slijepe i slabovidne osobe.

Po prvi puta ove godine akcijom “Jabuka iz raja izašla” željeli smo uz onu poznatu humanitarnu notu promovirati i ideju Zdravog grada, i to upravo preko jabuke uzgojene tu oko nas u našim voćnjacima, te tako uključiti i širu lokalnu zajednicu u ovaj projekt, u tome smo nadamo se uspjeli.

Svoje prijateljstvo želimo širiti dalje preko granica lijepe Hrvatske tako je sazrjela ideja o bratimljenju s nekim od Lions klubova u Češkoj, nadamo se ideju i realizirati. Danas ulaskom u sedmu godinu postojanja, Lions klub Vereucha prerastao je u dobro organiziranu humanitarnu udrugu. Želja nam je da budemo takvi i u budućnosti i da aktivno sudjelujemo u onim segmentima društva gdje je pomoć zajednice nedostatna.